Chudnutie

02.07.2015 07:44

Júl som začal obligátnou štyridsiatkou (km) v krásnom letnom počasí. Konečne som si cyklistiku užíval. 

Dnes sa včak nechcem venovať športovým výkonom, pretože mnohí majú iné ciele. A to zbaviť sa prebytočných kíl. Aktuálne je ho hlavne po zime, keď sa na telo nalepia zbytočné gramy, hlavne kvôli zníženému pohybu. Napriek tomu si myslím, že táto téma je aktuálna v každom ročnom období.

Chudnutie. Diéta. Hladovka. To sú pre mňa symboly zhadzovania hmotnosti. Skúsil som už rôzne varianty s rôznymi výsledkami. No žiadna nemala trvalý efekt.

Najskôr som sa vrhol na ovocnú diétu. Teda neviem presný názov, no pointa bola, že dopoludnia sa mohlo jesť iba ovocie alebo zelenina. Očisťuje to vraj organizmus. Hmmm. Dalo sa to zvládnuť. No efekt bol zo všetkých diét asi najhorší.

Skúsil som aj Herbalife. Nejdem tu hodnotiť produkty tejto firmy, no po počiatočnom nadšení prišlo rýchle vytriezvenie. Zopakoval som si niekoľko kúr so zmenšujúcimi sa účinkami a so zvyšujúcimi sa alergickými reakciami, až som aj s týmto pokusom prestal. 

Potom som dostal skvelú informáciu o pšeničnej diéte. Vraj odalergizuje a úplne detoxikuje telo. Skúsil som. Nakúpil som si pšenicu a desať dní som ju tlačil. Uff. Poviem Vám, bolo to dosť náročné. Hlavne tá jednotvárnosť. Na ôsmy deň som bol schopný zjesť všetko na dvete, len mať v ústach inú chuť, resp. nejakú chuť. To bolo asi najhoršie. Deficit chutí. A tak zostali iba predstavy a nádej, že na jedenásty deň sa to zmení.
Účinok tejto diéty, či očisty, ako to volajú, bol, hlavne čo sa týka úbytku kíl najvýraznejší. Moja váha klesla o 10%. No taktiež to nebolo trvácne. Navyše opakovanie, ktoré som zvolil o pol roka neskôr, dopadlo katastrofálne. Môj organizmus bol po diéte tak vyčerpaný, že som dostal alergické reakcie tak silné, ako nikdy predtým a skončil som s rozbitým organizmom na infúzkach. Takže pšeničná diéta nikdy viac.

Prečo o tom píšem?

Chcem tým povedať iba jedno. Je úplne jedno, akú diétu si vyberiete. Chudnutie je v hlave. Chcete alebo nechcete. To je prvý bod. 

Tým druhým bodom je vždy úprava jedálnička. Či sa Vám to páči alebo nie. Nie je možné chudnúť pri neustálom prejedaní sa. 

Tretím bodom je telesná aktivita. Áno, to je veľmi dôležité. Kalórie, čo do tela vojdú, musia byť spálené. A nič nie je vhodnejšie ako aktívny život. Pravidelný šport. To Vám pomôže zrýchliť metabolizmus a spáliť to, čo máte navyše. 

No a napokon je tu štvrtý bod. Ten, ktorý mnohí zanedbávame. Dostatok vitamínov a minerálov v tele. Je samozrejmé, že počas diéty sa do tela dostáva menej týchto potrebných látok ako zvyčajne. Preto je veľmi dôležité, aby sme ich doplňovali v potrebnom množstve, aby telo nestrádalo, aby neoslabilo a aby ste nakoniec neskončili na infúzkach ako ja po pšeničnej diéte. Preto je veľmi dôležité jesť veľa vhodnej zeleniny. Ovocia pomenej, pretože má v sebe veľa cukru. Alebo, čo je jednoduchšie, doplniť potrebné minerály a vitamíny vhodnými doplnkami stravy. To ale neznamená vzdať sa prírodnej stravy. Ide naozaj iba o doplnenie toho, čo by telo mohlo chýbať. 

Na trhu je množstvo doplnkov, ktoré sľubujú zázraky. No pozor na to čo obsahujú, aby ste sa vyhli alergickým reakciám a nežiadúcim účinkom. 

Pokiaľ chcete zaručene BIO VEGÁNSKE, kvalitné produkty pozrite do sekcie Produkty. Nájdete tam vhodné doplny výživy. Nezabudnite si pozrieť ich ZLOŽENIE. 

Určite Vás prekvapí, tak ako prekvapilo mňa. Momentálne ich všetky užívam, nemám žiadne vedľajšie reakcie a cítim sa výborne.