Mazanie

30.06.2015 09:35

Ako sa hovorí "kto maže, ten jede". A je to veru pravda. Už pár týždňov som hromžil na môj bicykel, že neťahá, tak ako by som si predstavoval. V istých chviľkách dokonca vydával čudné zvuky. A ja som len ťahal a ťahal a hoci to šlo ťažko, nič som s tým nerobil.

Až pohár pretiekol a povedal som si, že sa treba pozrieť na príčinu problému. Otočil som ho, potiahol pedálmi a ... hrôza. Pišťanie, škvŕkanie a čo ja viem aké ešte zvyku sa ozývali z prehadzovačky. Nelenil som a zobral WD40. Nasadil som nástavec a poď ho olejovať. 

Trošku práce, trošku úsilia a potom, keď som vysadol ... to bola paráda. Krásny zvuk, ľahšie pedálovanie, rýchlejšia jazda, lepší čas. Konečne som mal pôžitok z jazdenia. Už aj ten vietor, ktorý tento rok nevie ustať, mi až tak nevadil.

Je to presne ako s našim organizmom. Tiež ho len humpľujeme, nedávam to čo potrebuje a keď začne štrajkovať, čudujeme sa. Veď nám po celý čas nič nebolo. Lenže v tele sa to zbiera. Istú chvíľu je schopné bojovať s problémami. No ak sa "pohár naplní" tak je už neskoro. Potom príde na rad lekár a lekáreň. 

Brrr, nerád chodím k lekárovi, ale to asi všetci. Preto je lepšia prevencia ako riešenie problému. Počas rokov, som skúšal rôzne druhy očisty, rôzne diéty s viac, či menej úspešným výsledkom. Raz sa tomu snáď vrátim a podelím sa so svojimi skúsenosťami aj v tejto oblasti.

Dnes chcel napísať iba jedno. Tak ako sa cítim teraz, som sa necítil ani po jednej "kúre". Plný sily, elánu a energie. 

Veď aj včera to bolo 40 km s priemerkou 30,2 km/hod. Paráda. Už sa teším na dnešnú jazdu. Dúfam, že to bude ešte lepšie.