Predtým

24.06.2015 13:50

Tak čo to vlastne spôsobilo? 

Športujem prakticky celý život. Hlavne bicykel, ale aj turistika, lyže, boli chvíle keď som behal, plával a dokonca som siahol aj po činkách v posilňovni, hoci som sa roky dušoval, že toto veru pre mňa nie je. 

Boli obdobia keď som športoval takmer každý deň a boli roky, keď to bolo viac menej sporadické. Všetko súviselo aj s profesionálnou orientáciou a mierou mojeho workoholizmu :) 

Vždy som sa však vrátil, pohyb proste môjmu telu chýbal.

Ako som už spomínal činkovanie ma tiež dostalo. Celých trinásť rokov som pravidelne navštevoval fitko, dvíhal tony železa a cítil sa fit. Moja ruka ale nie a raz povedala dosť. Po viac a menej úspešných pokusoch o liečbu som prestal... Boľavá šľacha proste nepustila. Dokonca ma obmedzovala aj pri mojom najobľúbenejšom športe - cyklistike. Statické uchopovanie kormanu po dlhšiu dobu jej nerobilo dobre. Bicykel som však nevypustil.

Tento rok som začal zostra. Cítil som sa dobre, kilometre nabiehali. Po dvoch rokoch oddychu od činiek som sa vrátil aj do posilky. Všetko šlo ako po masle. Potom sa ozvala ruka. A unavené nohy. A unavené telo...

A potom som dostal email. 

Keďže hovoril od doplnkoch výživy, tak som ho samozrejme vymazal. 

Po dvoch týdňoch prišiel ďalší. Otrava jedna... Nedalo mi a pozrel som o čom sa tam točí. Zaujalo ma to. Hlavne športová časť - regenerácia, liečenie šliach. Začal som študovať rôzne zdroje informácií, rôzne štúdie, rôzne lekárske výskumy. Skrátka, po pár dňoch som sa rozhodol to skúsiť. Objednal som si molekulárny vodík a čakal. Po pár dňoch prišiel kuriér a ja som celý nedočkavý zobral prvé tabletky. 

Paráda.

Únava odišla. Kilometre začali pribúdať s ešte väčšou intenzitou. Ruka prestávala bolieť. Wow... Neuveriteľné. Funguje to!

Funguje to!

Tak ma napadlo, že by bolo dobré aby sa o tom vedelo. Aby som nie len ja mohol smelo športovať, ale každý kto má chuť. A nie len športovať, pretože to nie je iba o športovaní. Je to o správnom fungovaní organizmu, ktorý keď je v správnom móde, tak dokáže neuveriteľné veci. To len my ho denno denne otravujeme.

Preto blog, preto tu a teraz....