Rekordy

25.06.2015 12:01

Každý športovec má rád rekordy. Či už tie svoje alebo tie, ktoré sleduje u svojich obľúbených športovcov. 

Ja nie som iný. Hlavnou motiváciou pri športovaní bolo u mňa prekonávanie hraníc, prekonávanie mnou stanovených rekordov.

Či to bol počet jázd na vleku, keď sme chodili lyžovať na Pezinskú Babu, alebo čas, keď som behával, alebo počet nazdvíhaných kíl, keď som chodieval do fitka. Neverili by ste, ako sa mi zvýšili tréningové dávky, keď som si jednoducho začal písať nadvíhané kilogramy.

Teraz si už kilá nepíšem, cvičím pre radosť a hlavne, stále sa bojím o ruku, ktorá sa mi len teraz doliečila. 

Skôr ma motivuje čas pri mojich cyklistických výletoch. Už roky som bicykloval len tak. Bez ohľadu na výkon. Jediné, čo ma ešte motivovalo boli najazdené kilometre. 

Až tento rok. Až po mojej kúre s Vodíkom, som sa začal zaujímať ako vlastne pôsobí na môj organizmus a či vôbec má zmysel ho brať. Už roky používam pri svojich cyklojazdách cyklopočítač Garmin, takže mám uložené všetky moje výkony. Pozrel som si časy a zaujalo ma, že hoci jazdím a jazdím, nie veľmi sa zlepšujem. Vlastne si len udržiavam kondíciu. 

Ako som už spomenul, pri užívaní Vodíku som zaznamenal rýchlejšiu regeneráciu a nárast energie. Samozrejme, že som to chcel pretaviť aj do lepších časov. Nedarilo sa to však hne´d. Predsa aj životospráva robí svoje. 

No ten deň, na ktorý som čakal prišiel. Zlepšenie o 6 minút na 53 km v kopcovitom teréne je fantastické. Otvorilo mi nové možnosti. Viem, že to nie je konečné číslo. Mám nové méty. Čas 1:48:10 je teraz rekordom. Dúfam, že na konci roka to bude pod 1:45:00.

Nateraz som spokojný, že znovu viem prekonávať hranice, že viem posúvať svoje rekordy. Aj vďaka kvalitnej regenerácii, aj vďaka Vodíku.